IK heb er weliswaar niets over te zeggen maar het is nooit slecht om u alvast een beetje op te warmen voor de Tau-bbq, zodat student Hawinkels een beetje weet wat er van hem verwacht wordt.
Welk lapje vlees mag er komende woensdag niet ontbreken op de grote Tau BBQ
hulde aan de koks gisteren t was weer prima, lekker weer, lekker eten, lekker bier.
Vanmiddag borrelen in Tau-truien? (laatste borrel voor de tentamens...)
met dank aan Dirk en Jorn, die de bbq techniek uitstekend bleken te beheersen!
En dank aan de opruim ploegen die ervoor gezorgd hebben dat wij vandaag lekker op onze luie achtersten van de zon hebben kunnen genieten!
Voedingscentrum en VWA starten campagne ‘Barbecuen zonder buikpijn’
Uit onderzoek van het Voedingscentrum en de VWA blijkt dat de helft van de Nederlanders bij een barbecue risico loopt op een voedselvergiftiging. Hoewel driekwart denkt goed te letten op de hygiëne plaatsen mensen het ‘ouderwetse barbecuegevoel’ boven voedselveiligheid. Met het gratis informatiepakket ‘Barbecuen zonder buikpijn’ worden consumenten vanaf deze week geïnformeerd over lekker én veilig barbecuen.
Als wij allemaal geen buikpijn hebben gehad dan moet er (statistisch gezien) ergens een BBQ erg kut afgelopen zijn.
Peter-Jan wrote:http://www.voedingscentrum.nl
Uit onderzoek van het Voedingscentrum en de VWA blijkt dat de helft van de Nederlanders bij een barbecue risico loopt op een voedselvergiftiging.
Pff, wat een onzin. Dit lijkt in de eerste instantie oud-Hollandse betutteling maar volgens mij is het gewoon FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) oftewel bangmakerij.
Hier zitten de grote voeselproducerende conglomeraten achter. Unilever en Albert Heijn smeden een groot complot tegen de consument: een eerlijk stukje vlees op de barbeque levert namelijk weinig marge op voor die mannen. Ze willen ons alleen maar voorverpakte magnetronmaaltijden door de strot duwen, samengesteld uit onderdelen die niks kosten en snel een vol gevoel geven zoals zout en aardappelmeel. Dat kunnen ze niet zelf zeggen dus ze gebruiken het Voedingscentrum als hun buikspreekpop om dit soort dwaze berichten de wereld in te slingeren.
Van BBQ krijg je echt niks, zeker niet van dat vlees van afgelopen woensdag, dat was echt heel erg goed. Hulde voor de slager die ons dat verkocht heeft en hulde voor de mannen die het geregeld hebben.