Page 1 of 1

recept voor zuurvlees

Posted: Thu 30 Mar, 2006, 22:40
by Vandorp
Hoi,

Ik kwam toevallig het recept voor zuurvlees tegen op m'n harddisk, ooit voor een speciale gelegenheid in pdf-vorm gegoten:

http://www.dispuuttau.nl/content/culina ... rvlees.pdf

Het is erg simpel, dus je kunt thuis aan de slag. Als je er kroketten van wil maken: spul maken zoals normaal, en dan flink wat gelatine-blaadjes er in (op een halve kilo vlees ongeveer 6 blaadjes), indikken, overscheppen in platte bak, afdekken (belangrijk! anders komt er een korst op) met een laagje boter of keukenfolie, helemaal laten afkoelen. Dan units van 80 gram maken, en tot kroket rollen. Vervolgens paneren: bakje met ei kloppen en er doorheen rollen, en vervolgens door paneermeel rollen. Laten drogen, en dan nog een keer paneren (dus nog een keer door het ei, en dan nog een keer door het paneermeel). Zie ook de foto's van het nieuwjaarsdiner.

veel succes #smile