recept voor zuurvlees

Dit is het algemene Tau discussieforum

Moderators: Joost van der Kraan, Pieter Teunissen, Justin van den Hurk

Post Reply
User avatar
Vandorp
lid
Posts: 1001
Joined: Sun 04 Apr, 2004, 13:55
Location: Eindhoven
Contact:

recept voor zuurvlees

Post by Vandorp »

Hoi,

Ik kwam toevallig het recept voor zuurvlees tegen op m'n harddisk, ooit voor een speciale gelegenheid in pdf-vorm gegoten:

http://www.dispuuttau.nl/content/culina ... rvlees.pdf

Het is erg simpel, dus je kunt thuis aan de slag. Als je er kroketten van wil maken: spul maken zoals normaal, en dan flink wat gelatine-blaadjes er in (op een halve kilo vlees ongeveer 6 blaadjes), indikken, overscheppen in platte bak, afdekken (belangrijk! anders komt er een korst op) met een laagje boter of keukenfolie, helemaal laten afkoelen. Dan units van 80 gram maken, en tot kroket rollen. Vervolgens paneren: bakje met ei kloppen en er doorheen rollen, en vervolgens door paneermeel rollen. Laten drogen, en dan nog een keer paneren (dus nog een keer door het ei, en dan nog een keer door het paneermeel). Zie ook de foto's van het nieuwjaarsdiner.

veel succes #smile
Post Reply