voor als je echt niks meer hebt om af te zeiken

Dit is het algemene Tau discussieforum

Moderators: Joost van der Kraan, Pieter Teunissen, Justin van den Hurk

Post Reply
User avatar
Peter-Jan
lid
Posts: 180
Joined: Mon 10 May, 2004, 13:43
Location: Rotterdam

voor als je echt niks meer hebt om af te zeiken

Post by Peter-Jan »

'Noorse IKEA discrimineert vrouwen in handleiding'

Uitgegeven: 10 maart 2005 23:35
Laatst gewijzigd: 10 maart 2005 23:36

OSLO - De Zweedse meubelgigant IKEA discrimineert vrouwen in de handleidingen, vindt de Noorse premier Kjell Magne Bondevik. In de montageinstructies is alleen te zien hoe mannen de meubelen in elkaar sleutelen. Vrouwen nemen in de folders geen imbussleutel ter hand.

IKEA zegt met de handleidingen te willen voorkomen dat moslims zich beledigd voelen. De premier vindt dat geen excuus, zei hij in de Noorse krant Verdens Gang. "Het is belangrijk om de houding ten opzichte van gelijkwaardigheid te bevorderen, niet in het minst in moslimlanden."


Evenwichtiger

Het concern met tweehonderd winkels in 32 landen maakte later op donderdag bekend dat het een evenwichtiger verhouding tussen mannen en vrouwen zal nastreven in de handleidingen. Die zullen daartoe onder de loep worden genomen.
hebben die lui het niet veel drukker met zalmen vangen, booreilanden bouwen of pornofilms maken.
Maar als we het er toch over hebben, vind ik dat ze de doelgroep wel goed in beeld hebben. De IKEA is echt een winkel voor de gemiddelde mens en de gemiddelde vrouw kan inderdaad niet met een imbussleutel overweg. Dus wat moet dat moslim verhaal dan meteen weer erbij? ikke niet begrijpen #huh
User avatar
Jasper
lid
Posts: 492
Joined: Mon 05 Apr, 2004, 12:14
Location: Amsterdam
Contact:

Post by Jasper »

Prachtig toch,

Dit geeft alleen maar aan hoe goed het wel niet met dat land gaat, ik zou graag zien dat onze premier tijd over had om het aantal vrouwen, met een inbussleutel in de hand in het ikea-krantje, te tellen.
Post Reply