Een punt leren maken

Dit is het algemene Tau discussieforum

Moderators: Sander Visser, timsprengers, Joost van der Kraan

Post Reply
User avatar
Yuri
Posts: 243
Joined: Mon 12 Jun, 2017, 11:40
Location: Eindhoven

Een punt leren maken

Post by Yuri »

Waarde Leden des Rhetoricadispuuts Tau,

Het komt weleens voor dat een punt dat ik wil maken verhuld wordt in een verhaal langer dan Student van Stratum. Om deze tijdsverspilling in de toekomst te voorkomen, heeft Rector Verhoef mij de volgende opdracht gegeven; ik moet van vijf door de Rector gekozen sTaut-artikelen een manegerial summary maken van maximaal 100 woorden. Hieronder vindt u de punten die ik moet maken voor deze opdracht, alleen nu meer van het formaat van Student Klijn.

Het Apenpak – Dirk de Kanter & Jasper Winkes
Waar onze verre voorouders indruk (op de vrouw) probeerden te maken met hun vacht, doet men dat nu door zich strak in het pak te hijsen. Uiteindelijk is zo een pak dan ook niet meer dan het dierenvel van vandaag de dag. Deze zogenaamde dierenvellen zijn over de tijd heen steeds eenvoudiger geworden, wat maakt dat een klassieker pak als chiquer ervaren wordt. Neem bijvoorbeeld het rokkostuum uit de 18e eeuw. Wel heeft elk onderdeel van een dergelijk kostuum een functie. Tegenwoordig is de vorm voornamelijk belangrijk.

Tijd is een illusie? – Olaf van Duren
Iedereen ervaart tijd anders. Om de reden hiervan te vinden, moet men zichzelf afvragen wat tijd eigenlijk is. Hierop is geen duidelijk en bewezen antwoord. Er zijn veel verschillende theorieën, met ieder hun eigen argumenten. Enkele antwoorden op vragen over tijd zullen alleen niet meer dan speculeren zijn. Is tijd bijvoorbeeld absoluut of relatief? Leeft men in een vaste tijdlijn, bewandel je een pad van al bekende opties of is tijd slechts bedacht mensen om gebeurtenissen te ordenen? Al deze onbeantwoorde vragen laten de hoofdvraag ook onbeantwoord; is tijd een illusie gecreëerd door de mensheid of is het een concreet begrip?

Henk Dorgelo – Ruud Hawinkels
Henk Dorgelo, geboren in Dememsvaart op 9 februari 1894, was de eerste rector magnificus die de Technische Universiteit Eindhoven kende. De man die zijn opleiding wiskunde en natuurkunde gevolgd heeft in Utrecht, heeft in Delft de studierichting Technische Natuurkunde opgezet. Na zijn aftreden na een moeilijke periode als rector in Delft tijdens de tweede wereldoorlog, kan zijn aanstelling als rector in Eindhoven gezien worden als zijn eerherstel. De met studenten erg bevlogen rector, heeft veel invloed gehad in de oprichting van de huidige TU/e. Tot zijn overlijden in 1961 is hij daar rector geweest.

Rhetoricadispuut Tau verklaart de oorlog aan de dommigheid – Johan Freens
Studenten moeten behoed worden voor dommigheid. Dit houdt niet in dat de medestudent niet intelligent geacht wordt, maar wel dom tegenover een recente kwestie als privacy staat volgens Rhetoricadispuut Tau. Er wordt namelijk beargumenteerd dat men niks te verbergen heeft, zonder enige onderbouwing. Hier is het Dispuut niet mee eens. Dit heeft twee belangrijke hoofdredenen. De eerste is dat men zich niet meer kan aanpassen aan de context van een situatie. De andere reden is dat Nederland behoed moet voor een cultuur waarin je opgepakt kan worden voor zaken die kunnen gebeuren, omdat de overheid alles al van je weet.

Het zilt in je smoel – Bas Raes
Het beste is om oesters in te delen op vorm. In die categorieën kent met twee varianten; de meest voorkomende creuse oester en de meer bijzondere platte oester. De oesters zijn het beste wanneer ze vers van een goede visboer zijn en dienen niet in water bewaard te worden, maar in een mandje in de koelkast. Voor consumptie dient men een oester met een mes open te wrikken, de sluitspier los te schrapen van de schelp en vervolgens kan de oester rauw gegeten worden. De oester, die spermaproductie kan bevorderen, kan het best puur gegeten worden. Naar voorkeur met champagne of Chardonnay.

Met vriendelijke groet,
Yuri Copal
Post Reply